Двама души са арестуваните за трафик на мигранти в последното денонощие в Република Северна Македония, става ясно от съобщенията на МВР в Скопие. 
Арестуван е 27 годишен мъж от Слупчане, общ. Липково, който не е спрял на знак на полицейски служители от РПУ Михайлово. Мъжът е загубил контрол над „Опел"-а, който управлявал и се преобърнал, така станало ясно, че превозвал 11 мигранти - 3 от Индия, 5 от Пакистан и 3 от Афганистан.
Трима мигрантите са с наранявания и са транспортирани за оказване на медицинска помощ в Многопрофилната болница на Велес, шофьорът е задържан в полицейското управление във Велес за по-нататъшни действия, а мигрантите са настанени във временния транзитен център Виноюг, съобщават от полицията.
 Около 01:35 ч. тази нощ, на кръстовище „Богданци“ полицейски служители от полицията в Стар Дойран са арестували и 24 годишния О. Т. от Република Турция, който управлявал лек автомобил „Опел Вектра“ с черногорски номера, в който превозвал трима мигранти. Той е отведен в полицейското управление в Гевгелия за продължаване на процесуалните действия. 
За събитията е уведомена прокуратурата и след пълното документиране на случая ще бъдат предприети последващи действия, става ясно от съобщенията на полицията.