Премиерът  на Косово Албин Курти се срещна днес с министъра на външните работи на Гърция Никос Дендиас. След срещата Курти заяви, че Косово винаги може да разчита на подкрепата на Гърция, предаде за БТА агенция КосоваПрес.
Той подчерта, че Гърция подкрепя визовата либерализация за Косово, европейската интеграция и пълното нормализиране на отношенията между Косово и Сърбия.
„Обсъдихме двустранните отношения между Косово и Гърция, как можем да ги подобрим във всички сфери, но също така говорихме за развитието в региона, включително диалога между Косово и Сърбия, във връзка с който предстои среща на високо ниво в Охрид, Северна Македония, следващата събота. Гърция е привърженик на визовата либерализацията на Косово, на европейската интеграция, както и на пълната нормализация на отношенията между Косово и Сърбия. Така че винаги можем да разчитаме на подкрепата на Гърция за голямото европейско семейство, което е най-добрият гарант за нашия континент както за мира и сигурността, така и за демокрацията и благосъстоянието“, каза Курти.
Министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас се срещна и с президента на Косово Вьоса Османи.
(Това е новина от деня в Косово, избрана от агенция КосоваПрес за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Косово да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)