Кирил Десподов имаше огромна заслуга за успеха на Лудогорец с 3:2 над Черно море в 23-ия кръг на efbet Лига, след като вкара и трите попадения. Срещата беше специална и за Ивайло Петев, който се върна в Разград 10 години след като осигури втората титла на клуба.
"Разбира се, че съм щастлив. След като сме победили, това е най-важното. Разбира се и хеттрика е важен. Радвам се, че помогнах на отбора да измъкнем една доста тежка победа. Защото видяхте, че мачът беше труден както за нас, така и за Черно море", заяви Десподов, който получи и след мача статуетката за Играч на мача.
"Лудогорец влезе в мача след два поредни неуспеха, а Десподов обясни ситуацията така: "Ние нямахме друг избор просто. Има още доста мачове, но всяка една среща, всеки три точки са много важни. Така че ние нямахме друг избор, освен да реагираме по този начин и да победим. Знаете, че имахме и доста негативна серия. А това не отива на нашия отбор".
"Ивайло Петев е от много кратко време при нас", отговори крилото на въпроса как е повлияла треньорската смяна в клуба. "Със сигурност има една по-голяма мотивация и спокойствие. Няма как да промени толкова много неща за пет дни, но аз се радвам, че е тука и ще се радвам да работим максимално добре. Но той е доказано име в професията и смятам, че и отборът е доволен, че той дойде тук", завърши Кирил Десподов.