Двама души са задържани, а още трима се издирват във връзка с инцидент снощи, при който в община Бутел е имало стрелба, а сред нападнатите е и полицай, съобщи министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски. 
Около един часа след полунощ физически са били нападнати трима души, единият от които полицай, който не е бил на смяна, съобщиха по-рано от МВР. Според съобщението Н.Б., Е.Б. и М.С., които се намирали в лек автомобил „БМВ”, както и няколко лица, които били в лек автомобил „Ситроен”, препречили пътя на автомобил „Рено”, в който били полицаят с още двама души. Започнали да удрят автомобила и "ги нападнали физически". Полицаят стрелял няколко пъти във въздуха със служебния си пистолет, след което нападателите със "Ситроен"-а избягали.
Спасовски посочи, че очаква скоро нападателите да бъдат изправени пред съда, като „според класификацията става дума за насилие”.
Попитан докъде стигнало е разследването по случая със застреляните двама души в заведение в Стара скопска чаршия отпреди няколко дни и дали двата случая са свързани, Спасовски каза, че напредък в разследването има, но според първоначалната оценка няма връзка между тези случаите.  
Гражданите на Република Северна Македония трябва да бъдат спокойни за своята безопасност, защото институциите са на мястото си и защитават сигурността, обществения ред и спокойствието, които са „приоритет номер едно”, каза Спасовски.