Ивайло Петев стартира втория си период начело на Лудогорец с труден успех с 3:2 над Черно море в 23-ия кръг. Бившият национален селекционер на Босна и Херцеговина призна, че все още не познава отбора, но пък е доволен от реакцията при двукратното изоставане в резултата.
"Получи се доста нервен мач. Мога да кажа, че нашият отбор се стара. В началото бяхме малко под напрежение, не бяхме и чак толкова убедителни. Но като цяло, ако не мога да бъда доволен от нещо, то това е, че Черно море стигна до два гола от единствените си две атаки. И вторият гол специално падна в момент, в който имахме 15-20 минути доминация, бяхме близо ние да вкараме втори гол, то една наша грешка ни коства да сме изоставащи в резултата", заяви Петев.
"Постарахме се на полувремето да засилим играта по фланговете, да имаме повече центрирания, да върви бързо топката. Ние имахме и повече ситуации и аз мисля, че напълно заслужихме победата. Имаме много млад отбор, имаме много качество, но имаме и много работа да свършим. Реакцията след 0:1 беше наистина добра, това е похвално. Но в минути, в които бяхме доминантни, пак от наша грешка трябваше да сме догонващи в резултата. Не е лесно, но трябва изключително здрава психика в тези ситуации".
"Все още не съм напълно наясно с качествата на отбора, ще трябва още време, за да се опознаем. От три дни работим, а това е кратко време, за да имам чиста снимка в главата за абсолютно всички. Но нашата цел е да работим и да се подобряваме във всеки един мач", завърши завърналият се в Лудогорец специалист.