Италианката Доротея Вирер спечели масовия старт на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд.
Вирер повали всичките 20 мишени и измина трасето за 31:58.5 минути. Така тя записа втори пореден и общо трети успех за сезона, както и 16-и в кариерата си.
Французойката Лу Жанмоно остана втора на 6.3 секунди също с чиста стрелба, а трета се нареди сънародничката й Жулия Симон, която пропусна една мишена в последната си посещение на рубежа и остана на 11.1 секунди след победителката.
С третото си място Симон се доближи до Големия кристален глобус, който за последен път е печелен от французойка през 2005 година, когато го взе Сандрин Баи. До края на сезона за Световната купа остават три индивидуални старта в Осло/Холменколен следващата седмица.
Състезанието при жените днес премина без българско участие.
В генералното подреждане за Световната купа след 18 старта продължава да води Жюлия Симон с 1003 точки пред Доротея Вирер с 859 точки и Лиза Витоци (Италия) с 818.
Милена Тодорова единствена от българките има актив за Световната купа. Тя е 50-а с 80 точки.
В подреждането за малката световна купа в масовия старт едно състезание преди края на сезона начело е Жулия Симон с 225 точки, следвана от Анаис Шевалие-Буше (Франция) със 146 точки.
По-късно днес в Йостерсунд предстои масов старт на 15 км за мъже.