Илиана Раева обмисля да се оттегли от художествената гимнастика. Това признание президентът на българската федерация направи в интервю пред Нова телевизия.
Тя заяви, че като ръководител е правила много компромиси и е нарушавала принципите си, но вярва, че това е било за добро.
Раева не е взела окончателно решение, но добави, че вижда добро бъдеще в младите, които могат да я заместят, когато си тръгне. На 15 март тя ще навърши 60 години.
"На мен ми минава мисълта да се откажа. Наистина ми минава мисълта и усетих такъв страх - да се откажа и какво би се случило. Защото първо незаменими хора няма. Ние сме си говорили с треньорите и с хората от администрацията на БФХГ и те казват: "Не! Махнеш ли се, си тръгвам и аз!". Аз не мога безкрайно да се занимавам и да правя това нещо. За първи път изпитах реален страх да не може да се откажеш, да знаеш, че не можеш да си тръгнеш. И за това работя в тази посока - всеки да се появява и да поема по своя път. Ето сега младите изключително добре се развиват", каза Раева.
Цялото интервю е публикувано в сайта на Нова телевизия.