Шампионът за 2022 година Тейлър Фриц започна с победа участието си на турнира по тенис от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. 
В изцяло американски сблъсък Фриц се наложи с 4:6, 6:4, 6:3 над Бен Шелтън за час и 53 минути игра.
Фриц, който е номер 4 в схемата, бе надиграван от 20-годишния си съперник в дълги периоди от първата половина на мача, но успя да използва опита си в ключовите моменти, за да обърне неговото развитие. Фриц стигна до първия си пробив в срещата в десетия гейм на втория сет, който му осигури изравняването на сетовете.
В решителния трети шампионът стигна до още един брейк за 4:2 гейма, който ми донесе и място в третия кръг на турнира. Там той ще срещне аржентинеца Себастиан Баес, който надигра с 6:3, 6:1 австралиеца Ринки Хиджиката.
Към третия кръг на надпреварата продължава и Карлос Алкарас. Испанецът, който е водач в схемата, се справи без колебания с Танаси Кокинакис от Австралия. Алкарас реализира два пробива в мача, но и двата бяха в самото начало на сетовете, което му позволи да бъде във водеща позиция практически през цялото време.
Следващият съперник на Алкарас ще бъде нидерландецът Талон Грийкспор, който спечели след два тайбрека срещу аржентинеца Гидо Пея.
Двусетова победа постигна и номер 7 в схемата Холгер Руне. Датчанинът се наложи със 7:5, 6:3 над американеца Макензи МакДоналд и в следващия кръг ще играе с трикратния победител в турнирите от Големия шлем Стан Вавринка. Швейцарецът показа, че се намира в много добра форма и надигра 26-ия поставен Миомир Кецманович от Сърбия със 7:6(8), 6:4. Критичният момент за Вавринка бе в тайбрека на първия сет, в който той изоставаше с 2:4 точки при смяната на полетата и трябваше да отразява сетбол при 7:6 точки и сервис на Кецманович.
Друг от ветераните в турнира - Анди Мъри, също се класира за третия кръг. Британецът победи с 6:4, 6:3 "щастливия губещ" от квалификациите Раду Албот от Молдова и за място на осминафиналите ще играе със сънародника си Джак Дрейпър. Дрейпър се справи с друг британец - Дан Евънс, за точно два часа игра с 6:4, 6:2.
Феликс Оже-Алиасим, Хуберт Хуркач, Томи Пол и Яник Синер също продължават към следващата фаза, а от турнира отпаднаха поставените под номер 16 Алекс де Минор и номер 18 Борна Чорич. Унгарецът Мартон Фучович и словакът Алекс Молчан, които отстраниха Де Минор и Чорич съответно, ще играят един с друг в следващия етап.