Изказвания след победата на Черноморец Бургас срещу Академик Пловдив с 94:70 в националната баскетболна лига:
Васил Евтимов, старши треньор на Черноморец: "Берк Мехмед е един от играчите, които критикувам най-много по време на тренировка. Днес не го пуснах в стартовите пет. Исках да видя дали наистина ще бъде готов, защото Георги Боянов не игра -  има контузия в кръста. Реших да пусна Мони Лепичев, за да го изнервя, за да му запаля факлата, за да може като влезе дали наистина иска да играе да ми покаже. Това му беше най-хубавият мач. Има трима играчи, от които съм страшно доволен. Това са Берк Мехмед, когото поздравявам за уникалния мач и му казах да продължава да тренира по същия начин и да се наслади на този мач, защото в сряда имаме друг мач с Рилски спортист. Очаква ни тежък мач. Другият играч, когото искам да поздравя, е Мунис Туту. Днес има 17 асистенции и 15 точки. Това са 17 завършващи подавания, това е нов рекорд в Национална баскетболна лига за годината, ако не се лъжа. Това е страшно много. Това са все едно още 34 точки близо. Невероятен Мунис, който все още играе на една ръка - има лоша контузия изкълчване на пръста. Третият играч, който искам да поздравя е Брайс Нзи, който за 22 минути хвана 13 борби. В момента той играе на 50% от възможностите си, защото като дойде беше с контузия в аддукторите. Но когато влезе следващите три-четири седмици във форма наистина ще ни помогне и аз съм страшно благодарен, че той  избра да играе за Черноморец. Днес имаме 24 точки от контра атака в защита тотално доминирахме. Те нямаха решение, ако искаха можеха да продължат да играят и 40 минути зона. Първите 30 минути играха през цялото време зона. Аз не съм привърженик на това, но няма значение. Нашата защита ни даде криле за нападението. След всяко тяхно изпускане на кош ние опитахме да играем на контраатака, защото аз изисквам от моите играчи да играят бърз баскетбол и нещата се получиха. Имаме 24 точки от контраатака. Доминирахме тотално в борбата 43 на 32. Имахме за задача те да не ни вкарат повече от 76 точките, а ни вкараха 70. Всичките задачи са изпълнени и затова ги победихме с 24 точки разлика. Доволен съм от играчите и искам да се възстановят, за да може да играят в може би най-тежкия мач в Самоков".
Берк Мехмед, играч на Черноморец: "Старахме се много в този мач. Липсата на Георги Боянов ме накара да се надъхам още повече, да го заместя по най-добрия начин и мисля, че се справих добре. Аз съм стрелец и знам че мога да вкарвам. Просто ми трябва шанс и да се възползвам от него по най-добрия начин. Играх спокойно вярвах, че ще вземем мача и като играя спокойно играта ми се получава. Следващият мач ще  е определено тежък срещу Рилски спортист, все пак са първи, но ще излезем и ще се бием докрай за да спечелим". Йордан Янков, старши треньор на Академик Пловдив: "Не смятам, че дадохме всичко от себе си. Можеше да дадем повече. Черноморец в момента е в много по-добро състояние от нас, въпреки липсващите им състезатели. Превъзхождаха ни във всеки един статистически показател. Тук, в тяхната зала играят много силно, играят много бърз баскетбол. Ние се опитахме да им се противопоставим с различни видове формации в защита. До някаква степен бяха успешни, но в крайна сметка дръпнаха в резултата и беше много трудно след това за нас да се върнем в мача. Не смятам , че трябва да търсим оправдание в такъв тип неща като умора. Имаме си нашите проблеми, но не смятам да ги разкривам с публиката. Наистина може би физически да не сме били добре, но за нас следващите три мача са от изключително важно значение, за да можем да влезем в плейофите. В тези три мача ще си проличи наистина дали ще имаме шанс да ги вземем или не. Надявам се всеки един от нас да се събере и да покаже най-доброто от себе си да си спечелим и да се доближим максимално във влизане в осмицата".
Евгени Хаджирусев, играч на Академик Пловдив: "Нашата тактика за мача беше да играем зонова защита, да спрем тяхната стрелба и да вземем борбата. Не се справихме с нито едно нещо и бързата атака, което е най-силното оръжие на Черноморец, и това не спряхме. Лошите ни нападения и грешки доведоха до това и като цяло мисля, че направихме много слаб мач.  Видяхте, че в четвъртата част буквално се доигра  мачът. Играха нашите юноши. Много лош мач за нас. Може би заради зоновата защита бяхме по-тромави, а трябваше да е обратно, да сме по-бързи в придвижването. И пак казвам, нищо не ни се получи чисто тактически. Тотално ни надиграха и видяхте до какво се стигна".