Спарта (Прага) постигна седма поредна победа в чешкото първенство, след като се наложи с 3:0 над Баник (Острава) като гост в 23-ия кръг на първенството. Българският нападател Мартин Минчев влезе като смяна в 62-ата минута и можеше да изработи и четвърти гол. Подаването му от дясно обаче беше пресечено от защитник, точно преди Зелени да прати топката зад ветерана Лащувка.
Два гола за Спарта вкара Томаш Чванчара – в 20-ата и в 51-ата минута, а преди него за 1:0 се разписа Ян Кухта след подаване на Лукаш Садилек. Именно на мястото на Чванчара се появи и българският национал и показа, че се намира в добра форма.
Но радостта на Спарта не беше дълга, тъй като няколко часа по-късно Славия (Прага) демонстрира сериозната си класа и обърна Виктория (Пилзен) от 0:1 до 2:1. Гостите от Пилзен откриха още в 16-ата минута чрез Томаш Хори, но пет минути след началото на второто полувреме нигерийското острие Питър Олайника изравни. Ондржей Лингър четвърт час преди края осигури трите точки за Славия.
След днешните мачове Славия отново си върна 1-ото място с 53 точки, Спарта е на 2-а позиция с 51, а Виктория Пилзен заема 3-ото място с 49. Баник е на 12-о място с 25.