Собственикът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин обяви на шега, че ще се кандидатира на президентските избори догодина, но не в родната си Русия, а в Украйна, предаде ДПА.
След като 61-годишният Пригожин направи днес това изявление в свое видеообръщение, срещу него се надигна вълна от възмущение в социалните мрежи. Лидерът на "Вагнер"  каза, че иска да се кандидатира срещу настоящия украински президент Володимир Зеленски и неговия предшественик Петро Порошенко.
Основателят на "Вагнер" е известен с това, че често осмива своите опоненти, посочва ДПА.
Във видеообръщението си Пригожин говори и за широкоразпространената корупция в Русия, но добави, че той самият "ще отнесе своите собствени корумпирани връзки в гроба".
Пригожин поиска също така "Вагнер" да бъде снабдена с 10 000 тона боеприпаси на месец за битката за превземане на украинския град Бахмут.
Във видеото се вижда как Пригожин стои на покрива на къща в почти изцяло разрушения град, на около 1,2 километра от административния му център, който все още се държи от украинската армия, и възкликва: "Ние ще победим!".
Във видеото се виждат много разрушени сгради и улици на Бахмут, в който едно време са живеели 70 000 души. В момента в града са останали само няколко хиляди жители, отбелязва ДПА.