Отзиви след победата на ЦСКА като гост на Шумен със 102:77 в среща от Националната баскетболна лига за мъже: Росен Барчовски, старши треньор на ЦСКА: "Подходихме сериозно към мача. На мен като треньор винаги ми се иска много повече - не е възможно, много на често са срещите. Стана и разлика. Доволен съм от победата, доволен съм от това, че съхранихме силите на основните играчи и влязоха младите. Слабостта ни е защитата, там ще се фокусираме в следващите дни, които остават до Купата. Разбира се преди това имаме мач с Балкан, в сряда. След това ще се приготвяме за Купата. Разбира се, че имаме амбиции, като всеки, който участва в това състезание".
Таменанг Чо, играч на ЦСКА: "Ние сме добър отбор, специален отбор. Брендън ни поведе и зададе бързо темпо за нас, и ни помогна да спечелим мача. Но да, ние играем добре и се надявам, че ще продължим с тази игра и на Купата. Добър мач за мен днес, но изпуснах твърде много наказателни удари. Опитвам се да давам най-доброто. Най-важното за отбора ни в момента е да подобрим защитата. Нападението ни се получава лесно, но в защита трябва да сме сигурни, че сме на една и съща страница, така че това е най-важното"
Янко Янков, старши треньор на Шумен: "Техническите грешки чисто статистически не са толкова много. През първото полувреме бяха повече и много опитен и класен отбор като ЦСКА успя да се възползва от тези наши грешки и да отвори една разлика още след първата част. През втората част разликата стана по-голяма и става много трудно срещу такива отбори да се върнем в мача. Много добър мач отново за Ишмаил Ел-Амин, но  трябва да има по-сериозна помощ от останалите съотборници. Въпреки превъзходството, което имаха в подкошието и го очаквахме, трябва да стъпваме по-здраво на терена, дори да спираме техните лесни стрелби с лични нарушения. Дадохме им възможност да ни вкарат много лесни кошове, което се отрази на крайния резултат. Над 100 точки когато получим няма как да съм доволен от защитата на отбора. Да, Румен Василев е поредното ново попълнение, той ще е с нас до края на сезона. Слабо включване от негова страна, малко повече напрежение. В Белгия е играл досега, младо момче, високо момче. Днес не можа да покаже потенциала, който има. Определено се очаква много повече от негова страна. Нивото на лигата е сериозно и такива момчета като него, ако искат да израстват, да се развиват като играчи, трябва да използват този шанс, който им се дава".
Ишмаел Ел-Амин, баскетболист на Шумен: "Днес играхме срещу силен противник. Те играят добре напоследък. Мисля, че като отбор трябва да играем добра защита, да ограничаваме съперника да вкарва точки след борби и наши грешки. Ако направим това мисля, че ще си дадем възможност да се борим за победата в мачовете. Ако обаче не пазим добре, ако позволяваме точки след борби ще ни бъде много трудно. Това е едва първият ни мач с Румен и втори с Ачар и Маркъс, така че трябва да подобрим химията в отбора. Мисля, че имахме добра седмица с тренировки и се надявам, че до сряда във Варна ще сме в правилната посока и се надявам да постигнем победа".