Треньорът на Спортинг Лисабон Рубен Аморим има намерение да остане в отбора, въпреки че е свързван с преминаване в английския Тотнъм, съобщи ДПА. Изглежда, че Антонио Конте ще прекъсна периода си начело на лондонския тим в края на сезона, когато изтича договорът му. Италианецът изкара по-малко от две години в Тотнъм, като класира тима за Шампионската лига, но не успя да спечели трофей. Мениджърът на Нотингам Форест Стив Купър и Роберто Де Дзерби от Брайтън също са сред кандидатите за поста в Тотнъм.
Аморим привлече вниманието като един от най-добрите млади треньори в Европа, като направи впечатление в Брага, преди да премине в Спортинг през март 2020-ра и да спечели титлата с тима в първия си пълен сезон.
Запитан за интерес от страна на Тотнъм на пресконференцията си в събота, Аморим каза: "Аз имам договор със Спортинг за още три години и целта ми е да стана поне още веднъж шампион за този период".
"Ако спечелим две титли за това време, ще бъде крачка напред. Аз се интересувам от това да постигам резултати, а не от това какво се говори в чужбина", добави специалистът.
Аморим спечели своя мач №100 със Спортинг миналата седмица при успеха над Портимонензе с 1:0. Спортинг позволи на защитника Педро Поро да се присъедини към Тотнъм през януари, но Аморим много по-трудно ще премине в клуба от Северен Лондон.