Община Симитли награди най-изявените си спортисти и треньорите на спортните клубове, които действат на територията на общината на официална церемония „Спортист на годината“, съобщиха за БТА от общината. 
Награждаването е под егидата на общинския кмет Апостол Апостолов и председателят на местния парламент Вилимир Александров. В церемонията „Спортист на годината“ не е излъчен един победител за 2022 г., защото всеки един от номинираните заслужава награда заради любовта и труда, който влагат, за да постигнат всеки един успех, посочиха от община Симитли. 
На церемонията е връчен плакет „Спортист на годината 2022“ на състезатели, отличи ли се регионални, национални, европейски и международни състезания. Сред тях са Владимир Димитров (бодибилдинг и културизъм), Иван Благоев (борба/неолимпийски стилове борба и сумо), Димитър Докузов (плуване), Рамона Николова (лека атлетика), Гергана Докузова (плуване), Марина Лазарова (плуване), Стефани Костева (шахмат), Димитър Грозданов (мотокрос), Ванеса Ханджийска (лека атлетика), Александър Тасев (мотокрос), Моника Балиова (футбол), Александър Ваканин (свободна борба), Румен Димитров (бокс), Катерина – Мария Равначка (футбол). 
На спортното тържество са връчени повече от 30 награди, като освен почетен плакет „Спортист на годината 2022“, са връчени и почетни плакети „Принос в утвърждаването и популяризирането на спорта в община Симитли“ на треньори на редица спортни клубове в общината.