Локомотив (София) пристигна във Варна след най-тежкото домакинско поражение в историята си за първенство – 0:6 от ЦСКА 1948. Заради този резултат младият наставник на тима Станислав Генчев трябваше да покаже, че играчите му са готови да реагират. И те спечелиха срещата от 23-ия кръг на efbet Лигата срещу Спартак 1918 Варна - 2:1 за гостите.
Станислав Генчев (треньор на Локомотив София): "Най-добрата реабилитация са трите точки, защото в крайна сметка всеки го интерсува победата. Точно след три дена никой няма да почни как сме играли и всеки ще види, че сме победили във Варна. Ако погледнем играта ни в миналия мач и днешния, колкото и странно за звучи, аз съм сигурен, че в предишния мач (загубен от ЦСКА 1948 с 0:6 бел.авт.) играхме в пъти по-добре, защото имахме шест чисти голови положения. Противникът имаше осем и ни отбеляза шест гола, а ние от 6 чисти положения не отбелязахме нито едно. Има някакъв баланс в живота, защото днес от две положения вкарахме два гола. Аз казах на футболистите, че за нас е важно да работим, да се трудим и рано или късно ще се върнем на победния ход, както се случи днес. Петима различни от предния мач футболисти вкарах днес. Трите точки са важни, а промените бяха продиктуване, най-вече след като направихме анализ и разбор на мача, ние показахме на всеки един от футболистите къде са грешките, които е допуснал, къде са отборните грешки.
Ние имаме равностойни футболисти, на всяка позиция имаме почти равностойни смени и бяхме принудени да направим такава промяна с пет играчи. След като сме загубили вкъщи с 0:6 значи, че само, че нещо не е добре, нещо е крайно не добре, затова бяхме принудени да направим 5 смени, да влязат нови хора, които не са обременени от предишния мач, да може да има импулс на нова енергия в отбора. Ивайло Найденов и Марио Петков са хората, които не са играли от доста време. Найденов от подготовката в Турция е контузен и днес му е първи официален мач. Петков му е първи мач като титуляр. Те дадоха днес даже малко над максимума на своите възможности и затова получиха схващания и както видяхте ние ги заменихме накрая. Те не са симулирали, бяха схващания. Надявам се да продължим с това, което направихме днес, и в следващия кръг срещу Славия. Защото такава победа трябва да ни даде най-малкото самочувствие, още повече, че играем на собствен терен и още един път трябва да се реабилитираме пред нашите фенове, защото последните три домакински мача те не са виждали победа. Крайно време е и на нашия стадион да постигнем победа".