Спартак (Варна) отстъпи на Локомотив (София), но ранни попадения в началото на всяко полувреме решиха мача. След днешната загуба соколите остават на последното 12-о място в efbet Лига и ситуацията при тях се усложнява и заради победите на директните съперници в други мачове.
Изказване на треньора на Спартак 1918 Варна Димитър Димитров-Херо след срещата от 23-ия кръг на efbet Лигата между варненския тим и Локомотив София, завършила 2:1 за гостите.
Димитър Димитров-Херо (треньор на Спартак 1918 Варна): "Току-що ми казаха статистиката от мача и тя е в полза на нашия отбор във всички аспекти – притежание на топката, удари, голови положения, корнери… И накрая да загубиш мача, заради две грешки, които допуснахме. Първият гол е просто лошо стечение на обстоятелствата, защото е рикошет. Аз гледах повторение и топката отиваше във вратаря, просто се удари в крака на наш футболист и влезе във вратата. Вторият гол – груба грешка на Иван Йорданов и Родни Антуи. Иван не изчисти топката, която имаше след корнера, а Антуи трябваше да атакува човека с топка, а той направи кръг и освободи пространство и от тази ситуация вкараха гол. Аз не спомням Локомотив да са имали някакви положения в целия мач, освен тези. Имахме доминация в целия мач, но проблемът при нас е реализирането на гола. Това е. Там е разковничето на нещата. Просто класата на нашите футболисти в атака е това.
Тези хора трябва да ги вдигаме, защото нямаме други. Да се надяваме този карък, който беше днес, да е последен за нашия отбор. Аз когато дойдох знаех, че нещата са изключително трудни, бяхме на 7-8 точки от линията на спасението. Аз го знаех, че това е много тежко и трудно. Лошото е, че напрежението до известна степен сковава нашите футболисти, не могат да покажат целите си възможности и качества, които имат, но ако ние играем по начина, по който играхме днес, аз се надявам. Защото днес не само трябваше да бием не малко, а с разлика, ако има някаква справедливост във футбола. Ние навън сме играли само един мач срещу Арда, мач, за който мога да твърдя, че докато бяхме числено равни, ние бяхме напълно равностойни. Проблемът се получи след червения картон. Във всеки един мач ще търсим максимума, колкото можем. Полученият от Ромееш Ивей картон днес му е пети за голямо съжаление. Той е изключително полезен играч за нашия отбор, виждате каква динамика, каква скорост, създава огромно напрежение в противниковия отбор. Жалко, че няма да мога да го използвам".