Словенецът Анже Ланишек спечели състезанието по ски-скок в норвежкия зимен център Холменколен. Със скокове от 133 и 139,5 метра словенецът си гарантира победата в откриващото събитие на Raw Air Tour, а двата скока му гарантираха общо 260,2 точки.
Второто място остана за Щефан Крафт от Австрия, който направи скокове от 129,5 и 128,5 метра или 254,4 точки. След силна битка за наваксване на изоставането Карл Гайгер зае трето място със 119 и 137,5 метра (253,5 точки).
След първите скокове по всичко изглеждаше, че Крафт ще спечели. Защитаващият титлата на Raw Air Tour водеше класирането след първия скок пред Йохан Андре Форфанг и по-късния победител Ланисек, който успя да напредне до върха с най-добрия скок във финалните опити. Карл Гайгер, който беше на 13-о място след първия скок при трудни условия на вятъра, буквално се катапултира на трето място с втория най-дълъг скок за деня. Зад него Андреас Велингер, който преди старта се оплака от вирусно заболяване, се нареди на пето място с два пъти по 127 метра, изпреварен от лидера в генералното класиране за Световната купа Халвор Егнер Гранеруд, класирал се 4-и.
Пред около 10 000 зрители в Холменколен, домакините от Норвегия не получиха подиума, на който се надяваха, но показаха силно представяне като отбор. В допълнение към четвъртия Гранеруд, Кристофер Ериксен Сундал завърши седми, а Даниел-Андре Танде осми в челната десетка.
Японецът Рьою Кобаяши (6-и днес) и победителят в квалификацията Давид Кубацки от Полша (9-ти) също завършиха в челната десетка и по този начин запазиха шансовете си за спечелване на цялостната Raw Air Tour. Турнирът продължава в неделя с второто състезание в Холменколен. След това другите състезания са в Лилехамер и накрая на шанцата във Викерсунд.
Гранеруд води в класирането за Световната купа с 1702 точки, следван от Кубацки с 1388 и днешния победител Ланишек от Словения с 1196.