Шампионът Марица (Пловдив) приключи с победа редовния сезон в Националната волейболна лига за жени. В двубой от последния 14-и кръг на шампионата възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов надиграха категорично състава на Хектор (София) с 3:0 (25:10, 25:16, 25:15) гейма като домакин в спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. 
С успеха „жълто-сините“, които си гарантираха първото място в класирането още в миналия кръг, завършват редовния сезон като лидери с 40 точки, 13 победи и 1 поражение и по този начин си осигуриха домакинско предимство в плейофите. Отборът на Хектор пък приключва първата част от шампионата на предпоследното седмо място с 6 точки в актива си. 
Шампионките от Марица доминираха през целия мач и заслужено стигнаха до успеха. 
„Жълто-сините“ стартираха силно и отвориха рано солидна преднина, която им позволи да спечелят първия гейм с категоричното 25:10. 
Втората част започна равностойно и двата тима вървяха близко в резултата до 12:12. След това обаче Марица повиши значително качеството на играта си в атака и отвори разлика, която позволи на шампионките да вземат гейма с 25:16. 
В третата част възпитаничките на Борислав Крачанов отново бяха по-ефективни в нападение, с което стигнаха до крайния успех след 25:15 в третия гейм.
Най-резултатна за победата на Марица стана Ива Дудова със 17 точки, а 13 добави Виктория Коева.
За Хектор Йоана Калфинова и Петя Петкова реализираха по 4 точки.
В първия кръг на плейофите шампионките от Марица (Пловдив) ще се изправят срещу съгражданките си от Марица 2022, които по-късно днес приемат ДКС Варна, но вече е известно, че завършват редовния сезон на последната осма позиция. Седмото място на Хектор пък им отрежда сблъсък с втория в крайното класиране, който ще бъде определен от сблъсъка между ЦСКА и Казанлък Волей.