Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес при посещението си в Босилеград, че много се радва да види, че няма разлика между българи и сърби, като се обърна към присъстващите и на български, информира агенция Танюг.
Горд съм, че за първи път от 97 години, като държавен глава, посетих Босилеград и се радвам да видя, че няма разлика между българи и сърби. За да останат и оцелеят хората по родните си места, трябва да имат работа. Затова от нас зависи да обърнем много по-голямо внимание, да доведем инвеститори, да отворим нови работни места, училища и да осигурим нови пътища. Това би било голям стимул и се надявам след година да видим резултатите, написа в профила си във Фейсбук Вучич.
Радвам се, че задействахме и променихме някои неща по въпроса за учебниците на майчин български език в Босилеград, каза Вучич, цитиран от Танюг.
Представители на Националния съвет на българското национално малцинство благодариха на Вучич за всичко, което е направил за тях през последните 10 години.
„Както за учебниците, що се отнася до образованието, така и за информирането“, каза представител на българското национално малцинство.
Президентът на Сърбия отговори, че е много важно хората да имат бъдеще тук.
Тук хората са много добри и трудолюбиви и обичат страната си, каза Вучич и добави, че е получил и шоколад за сина си.