Реал (Мадрид) реши да свика Борда на клуба утре, за да обсъди предполагаемите опити на големия съперник в местното първенство Барселона да влияе на съдиите, съобщиха от стадион Сантяго Бернабеу. По всяка вероятност европейските шампиони ще излязат с официална позиция по въпроса след срещата на клубната управа.
Представители на испанската държавна прокуратура депозира жалба в петък срещу Барселона и двама от бившите президенти на Ла Лига за предполагаеми плащания към компания, собственост на висш съдийски служител, за влияние върху резултатите от мачовете. Барселона отрече каквото и да е нарушение.
Но от Реал (Мадрид) обясниха, че техният президент Флорентино Перес е насрочил среща, "за да вземе решение за действията, които Реал Мадрид смята за подходящи във връзка с този въпрос", но повече подробности за евентуалните действия не бяха дадени.
Високопоставен служител на Барселона каза пред Ройтерс в петък, че клубът е очаквал жалбата на прокуратурата и я описа като "нищо повече от абсолютно предварителна разследваща хипотеза". Служителят – който не пожела да бъде разкрита самоличността му добави, че клубът "ще сътрудничи изцяло на разследването с всички необходими средства" и повтори, че "никога не са купували съдия, нито са се опитвали да повлияят на решенията на длъжностно лице".