Привържениците на Ботев Пловдив пуснаха остро съобщение, в което заявяват, че времето на Станимир Стоилов в клуба им е приключило.

Бултрасите публикуваха изявлението на сайта bultras.com. Ето текстът, който запалянковците публикуваха:

Кой щял да върви като император из пловдивските улици след дербито, Мартин Камбуров ли?

Онзи, който излезе днес от националния стадион след загубата от родния му клуб с 2:1. Този Камбуров ли, който не успяхме да видим днес на терена, а разбрахме, че е ходил до София, едва след като се показа по медиите? Такава е съдбата на Императора, вмирисана и пропита от комплекса наречен Ботев Пловдив.

Щом нямаш други качества, а една победа над вечния ти враг те прави император, сега ще си ходиш обратно с цървулите. Но всички българи знаем, че най-големите битки над Византийската империя са печелени от българските царе.

Истинският цар днес на терена се казваше Иван Цветков. Вуйчо Ваньо влезе като резерва и донесе сладката победа на Ботев, след което влезе в прегръдките на близо 4 000 бултраси. Малко преди това същото направи и Юнес Хамза, който с глава се реабилитира за отсъствието си през повечето време на терена.

За дербито

Станахме свидетели на изключително слабо пловдивско дерби, което за лош късмет на мургавата част на града ни не завърши, както те се надяваха през цялото време. На моменти трябва да си признаем, че съперникът ни доминираше на терена, а "канарчетата" се поизложиха като редуваха грешки в защита и нападение. След края на мача футболистите на Локо отново показах характера си със скандали и провокация нападайки футболистите ни. За техен късмет до сблъсъци по трибуните не се стигна.

Малко преди края бултрасите поискаха и главата на Станимир Стоилов за слабите изяви на Ботев в последните няколко мача. Добре, че бяха головете на Хамза и Цветков, за да стопят напрежението около Мъри, който пред медиите заяви, че ще каже дали подава оставка, след мача с Левски за Купата на страната.

Според бултрасите на стадиона обаче времето на Стоилов в Ботев привършва независимо какво ще се случи в сряда срещу Левски. Надяваме се, че цялото спортно-техническо ръководство на клуба ни ще подходи сериозно към предстоящия реванш със сините от София.

На трибуните

В самото на начало на дербито бултрасите разкриха "цивилка" и съвсем културно беше помолен да напусне сектора. Софиянецът крещеше, че е един от нас, но така и успя да докаже, къде точно живее и други малки подробности около "любимия му клуб", след като напускаше сектора с привърженици на Ботев Пловдив.