Норвежецът Симен Крюгер спечели масовия старт на 50 километра свободен стил от Световната купа по ски бягане за мъже в Осло/Холменколен.
Представителят на домакините, който завоюва три златни медала на завършилото преди дни световното първенство по ски северни дисциплини в Планица, показа, че се намира в отлична форма и това, че бе изваден от треньорския щаб преди състезанието в най-дългата дисциплина на шампионата в Словения, е било грешка.
Крюгер измина дистанцията за 1 час, 55 минути и 1.5 секунди. 
В челната десетка завършиха само представители на Норвегия, а втори на 5.7 секунди се нареди Ханс Холунд, който единствен бе в откъсване с Крюгер. Третото място зае Мартин Ниенгет с пасив от 12.6 секунди спрямо победителя.
Водачът в класирането за Световната купа Йоханес Клаебо финишира на седмо място на 1:45.1 минути от победителя, докато световният шампион в дисциплината Пол Голберг завърши девети на 6.4 секунди от Клаебо.
В подреждането за Големия кристален глобус Клаебо води с 1911 точки. Втори с 1740 точки е Голберг, а трети с 1321 точки е италианецът Федерико Пелегрино. До края на сезона остават шест индивидуални състезания, които ще определят кой измежду Клаебо и Голберг ще спечели Световната купа.
В класирането в дистанционните стартове води Голберг с 941 точки, пред Ханс Холунд с 809 и Клаебо с 804.