Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис трябваше да бъде приет в болница със счупен нос, след като снощи в Атина бе нападнат от мъже с качулки, предаде ДПА.
Група от двадесетина души са видели левия опозиционен политик в ресторант, съобщават днес няколко гръцки медии.
Първоначално 61-годишният Варуфакис бил обиждан от улицата. След това той излязъл навън, където няколко мъже с качулки го нападнали, повалили го на земята, ритали го и го удряли с юмруци в лицето, като му счупили носа, което наложило Варуфакис да бъде приет в болница.
Бившият финансов министър изрази благодарността си в Туитър за солидарността, която получи след нападението. Той също така отрече информацията, че нападателите са от крайнолеви групи.
„Те не бяха анархисти, леви, комунисти или членове на каквото и да било движение“, написа в Туитър на английски
„Бяха наемни бандити  (и изглеждаше така), които неумело се позоваха на лъжата, че съм предал на тройката (бел.ред. международни кредитори на Гърция - ЕК, ЕЦБ, МВФ). Няма да им позволим да ни разделят. Напред!“
Неговата партия Мера 25 определи нападението като "фашистко".
Преподавател по икономика, който не беше добре известен в международен план по онова време, Варуфакис попадна в светлините на прожекторите по време на дълговата криза през 2015 г., когато беше гръцки финансов министър. В момента е народен представител.