Президентът на Беларус Александър Лукашенко ще направи официално посещение в Иран на 12-13 март, съобщи ТАСС, като цитира пресслужбата на беларуския лидер. 
"В Техеран беларуският държавен глава ще проведе разговори с президента на Иран Ебрахим Раиси. Основната тема на разговорите ще бъде развитието на сътрудничеството в целия спектър на двустранните отношения с акцент върху тъговско-икономическото сътрудничество", се казва в съобщението. 
"Страните ще обсъдят реализацията на проекти в сферата на промишлеността, селското стопанство, транспорта и логистиката. Специално внимание ще бъде отделено на ситуацията в региона и в света като цяло", уточни пресслужбата. 
Очаква се след разговорите да бъдат подписани редица споразумения. 
"Едно от главните събития по време на посещението ще бъде подписването на цялостна пътна карта за многостранно сътрудничество между Беларус и Иран", добави пресслужбата. 
По време на официалното си посещение в Иран Лукашенко ще се срещне с първия вицепрезидент на страната Мохамад Мохбер, с председателя на иранския парламент Мохамад Галибаф и с върховния лидер на Иран аятолах Али Хаменеи.