Трикратният шампион от "Уимбълдън" Борис Бекер планира отново да се занимава с тенис, след като излежи присъда в затвора.
"Нещата трябва да се подредят малко. Имам някои оферти. Трябва да се ориентирам, преди да поема отговорност и работа", каза Бекер в Берлин при представянето на спонсорски договор.
55-годишният германец каза, че нещата са били "много положителни" по време на посещението му в мача на неговата родина за Купа "Дейвис" срещу Швейцария през миналия месец.
Бекер е работил за германската тенис федерация (ДТБ) като ръководител на мъжкия тенис в периода 2017-2020 година. Той беше осъден на затвор във Великобритания през април 2022 година за неправомерно деклариране на активи по време на процедура по несъстоятелност, но е освободен през декември и след това е депортиран в Германия. В миналото той беше треньор на лидера в световната ранглиста Новак Джокович.
Бившият номер 2 в класацията на АТП Томи Хаас се надява Бекер да получи нова роля в германския тенис, като каза пред ДПА, че това ще зависи от "самия него".
Хаас предположи, че Бекер би могъл най-добре да помогне на германския тенис с ясно определена и постоянна роля, в зависимост от стратегиите на ДТБ.
"Очаквам с нетърпение да го видя отново, да си поговорим и да разберем как е минало всичко. Жилая да науча какво е новото и как той иска да подкрепи германския тенис", заяви 44-годишният Хаас, който прекрати кариерата си на състезател преди близо пет сезона.