За трагичния инцидент в Темпе всичко ще бъде направено с абсолютна прозрачност и с максимална бързина, за да се гарантира справедливост, заяви гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис по време на днешната му среща с президента на Гърция Катерина Сакеларопулу, предаде АНА-МПА. 
Мицотакис заяви, че няма да се поколебае да използва всякаква европейска помощ, която може да бъде на разположение. Той информира, че е помолил Агенцията за железопътен транспорт на Европейския съюз (ERA)  незабавно да изготви заключение с предложения за подобрения, като това заключение да бъде незабавно публикувано, веднага щом бъде връчено. 
„Това, което трябва да направим, е (…) да гарантираме, що се отнася до правителството, че разследването на причините за инцидента се провежда при пълна прозрачност“, заяви той. 
От своя страна Сакеларопулу каза, че двамата с премиера са се съгласили, че „времето не може да бъде върнато назад“ и че емоциите, които доминират в гръцкото общество днес, са болка, скръб и гняв. „Този гняв, гневът на хората, не трябва да го забравяме, не трябва да го отблъскваме, а да го направим продуктивен“, отбеляза тя. Към думите на Мицотакис, че гръцкото правителство поема отговорност за трагедията, тя допълни, че чувството на отговорност е придружено и от срам. 
„Трябва да се намери незабавно и изчерпателно обяснение във всички посоки и да гарантираме всички заедно и с всички сили, че подобна трагедия никога повече няма да се повтори. Да изкореним патогените, да оставим веднъж завинаги (зад гърба си) аспектите на онази Гърция, която ни отчуждава и излага. Това е наш дълг към несправедливо загиналите и към нашата страна“, изтъкна държавният глава.