Президентът по хокейните операции и генерален мениджър на Филаделфия Флайърс Чък Флетчър е уволнен, съобщиха от клуба от Националната хокейна лига.
Функциите на Флетчър ще бъдат иззети от 45-годишния Даниел Бриер, който досега бе специален асистент на генералния мениджър. Планът на ръководството е функциите на президент на хокейните операции и генерален мениджър да бъдат поделени между двама души.
55-годишният Флетчър бе назначен за генерален мениджър на тима на 3 декември 2018 година. След оттеглянето на Пол Холмгрен той иззе и функциите на президент по хокейните въпроси. Той бе деветият генерален мениджър в историята на клуба и първият от 1990 година насам, който не е бивш играч на "летящите".
С назначаването на Бриер Филаделфия връща традицията да разчита на свои собствени кадри. Канадецът игра за тима между 2007 и 2012 година, като през 2010 година игра във финала за купа "Стенли" и бе най-резултатният от всички играчи в плейофите с 30 точки. С националния отбор на Канада Бриер е двукратен световен шампион.
След 65 изиграни мача през този сезон отборът на Филаделфия Флайърс заема 14-о място в Източната конференция с 59 точки, на цели осем зад 13-ия Детройт Ред Уингс. "Летящите" нямат шансове за класиране в плейофите и ще ги пропуснат за трета поредна година