Американският плеймейкър на баскетболния ЦСКА Брандън Йънг заяви, че тимът ще стане още по-силен, когато подобри играта си в защита.
Йънг даде интервю пред клубния сайт, в което говори за възстановяването си след контузията, която получи преди началото на сезона, както и за качеството на българския баскетбол, и бъдещето си с ЦСКА.
- Сезонът започна трудно за теб с тежка контузията, как се чувстваш сега?- Сега съм много по-добре и усещам, че си връщам формата от преди травмата.
- Кое ти бе най-трудно докато се възстановяваше?- Най-тежката част от възстановяването беше да си възвърна силата в ръката.
- Резултатите на отбора стават все по-добри откакто се завърна, доволен ли си от играта?- Винаги съм доволен от победите, но имаме още много работа като отбор, ако искаме да запазим възходящата тенденция.
- В кои елементи ЦСКА все още има най-големи резерви и може да се подобрява?- Със сигурност защитата. Ако подобрим играта си в отбрана, ще се превърнем в наистина силен отбор.
- Предстои турнирът за Купата на България. Ти вече си печелил този турнир, какви са ти очакванията с ЦСКА тази година?- Разбира се, искам да спечелим. Но трябва да мислим мач за мач. И разбира се, да следваме указанията на треньорския щаб през цялото време.
- Ти беше в България и преди няколко години, според теб сега първенството по-силно ли е?- Със сигурност сега първенството е доста по-силно и конкуренцията е по-голяма.
- Кой е най-големият успех в кариерата ти до момента?- Печелил съм купи, медали и веднъж съм ставал шампион. Според мен получаването на български паспорт също е професионално признание за мен.
- Мислил ли си да станеш треньор след края на кариерата ти?- На този етап не съм мислил. Не съм сигурен, че ще бъда добър треньор. Но кой знае?
- Имаш ли любим отбор в НБА?- Не, нямам любим отбор но харесвам определени баскетболисти. Любимият ми играч е Стив Неш.
- Защо избра номер 0?- Смятам, че с този номер се откроявам. А и винаги съм бил подценяван.
- Имаш ли любими места в София?- Баскетболната зала, фитнесът и СПА-центърът са любимите ми места тук