Нападателят Шалке 04 Себастиан Полтер смята, че дербито срещу Борусия Дортмунд идва в подходящ момент за отбора, който е в серия от шест мача без поражение. 
Шалке 04 ще посрещне Борусия в събота в 24-ия кръг на Бундеслигата. Домакините заемат предпоследното, 17-о място с 19 точки в актива си, а тимът от Дортмунд е втори с 49, колкото има и лидерът в класирането Байерн Мюнхен и записа осем поредни победи в шампионата.
„Доволни сме от начина, по който се представяме в последните седмици. Обратът не беше лесен, но мисля, че успяхме. В последните шест мача се защитавахме добре. Това е основата, за да спрем непрекъснато да получаваме голове“, каза Полтер.
„Знаем, че трябва да реализираме повече попадения и да подобрим атаката си. Понякога един гол е достатъчен, ако не допуснем попадение“, добави футболистът на Шалке 04.
„Бил съм в подобна ситуация няколко пъти в други клубове. Това ми е познато. Дербито с Борусия Дортмунд е много важно за града, за членовете на клуба. Феновете изстрадаха доста в последните години, а и през настоящия сезон“, заяви още Себастиен Полтер.
„Самочувствието ни се подобри в последните седмици. Мисля, че се вижда. Борусия Дортмунд се бори за първото място и се нуждае от всяка точка, но ние сме в добра форма и сме уверени преди утрешния двубой“, коментира от своя страна вратарят на Шалке 04 Михаел Лангер.