„Имахме шанс да работим по начин, по който нямахме възможност в по-голямата част от сезона. Работихме върху тактиката и върху атаката“, коментира старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти преди утрешното домакинство срещу Еспаньол в испанската Ла Лига.
„Предстои ни важна седмица, включително утрешния мач, а след това реваншът срещу Ливърпул, както и Ел Класико. Моментът е ключов. Искаме да се доближим до Барселона в класирането, а за тази цел трябва да спечелим утре. Наясно сме, че Еспаньол се бори за оцеляване в елита и е много мотивиран. Те имат солиден отбор, добре организиран в защита. Трябва да сме концентрирани, защото ни чака труден двубой“, каза още Анчелоти на пресконференцията преди мача.
Реал Мадрид заема втора позиция във временното подреждането в Ла Лига с 53 точки, на 9 зад лидера Барселона.
По повод отсъствието на нападателя Карим Бензема, който ще пропусне срещата с Еспаньол, Карло Анчелоти коментира: „Карим получи удар в глезена, който е подут. Направи индивидуална тренировка и ще може да играе в сряда. Отразява ни се това, че той не успява да достигне нивото от миналия сезон, но контузиите се случват. Той е много важен за нас. Убедени сме в това. Родриго ще стартира срещу Еспаньол на неговата позиция. Хубаво е, че може да играе на различни позиции и ние ще се възползваме от това.“
Италианският специалист потвърди, че Ферлан Менди е почти готов за завръщане. „Менди е възстановен и мисля, че може да бъде готов за мача срещу Ливърпул“, каза Анчелоти.