Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич подчерта важността да предстоящото дерби срещу Шалке 04 в Бундеслигата. Двата тима ще се изправят един срещу друг в събота в Гелзенкирхен в мач от 24-ия кръг.
„Когато един мач има собствено име, знаете колко е важен. Видяхте какво поискаха от нас феновете ни след мачовете с РБ Лайпциг и Челси. Трябва да се върнем вкъщи с победа в двубоя срещу Шалке 04. Искаме да осъществим това утре“, коментира Терзич на пресконференция преди двубоя.
„Футболът в нашия регион се основава на емоциите. Ще почувстваме това и утре. Не е нужно да говорим за футболни качества или класиране. То няма значение преди такова дерби“, добави наставникът на Борусия.
„Разчитаме на всеки един играч в състава и сме уверени, че имаме добри състезатели на всички позиции. Юлиан Бранд и Карим Адейеми ще пропуснат мача. Все още има въпросителни за Грегор Кобел и Марко Ройс. Ще видим по-късно днес и утре“, каза още Един Терзич.
По повод думите на нападателя Себастиен Алер, че не би приел да получи почивка точно за мача срещу Шалке 04, Терзич заяви: „Мисля, че е хубаво, че момчетата не искат да пропуснат такъв двубой. Себастиен иска да преживее атмосферата в дербито. За него това е специално като за всеки друг играч. Ще видим как ще изглеждаме утре.“