Наставникът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг и голмайсторът на тима Маркъс Рашфорд бяха определени за "Мениджър" и "Играч на месеца" за февруари в традиционната класация на Висшата лига на Англия.
Тен Хаг изведе "червените дяволи" до три победи и едно равенство в четири мача от първенството през миналия месец, като междувременно тимът спечели купата на Лигата и отстрани Барселона на 1/16-финалите на турнира Лига Европа.
За 53-годишния Тен Хаг това е втора награда за "Мениджър на месеца" след тази, която спечели през септември, когато отборът постигна две победи в два мача.
Рашфорд вкара пет гола в четирите мача на Манчестър Юнайтед през февруари, разписвайки се във всеки един от тях. За английския национал това е трето отличие през сезона и второ поредно, след като той бе отличен за най-добър и през януари. По този начин 25-годишният голмайстор на Манчестър Юнайтед вече има четири статуетки в кариерата си, изравнявайки се с играчи като Денис Бергкамп, Тиери Анри, Пол Скоулс, Мохамед Салах, Джейми Варди, Алън Шийрър, Бруно Фернандеш и Франк Лампард. Единствено Серхио Агуеро, Хари Кейн, Стивън Джерард, Кристиано Роналдо, Уейн Рууни и Робин ван Перси са били отличавани повече пъти от него.
Наградите за "Мениджър на месеца" и "Играч на месеца" се връчват във Висшата лига от 1994 година насам.