Насрочената за следващата седмица първа копка на новия завод, който германската компания от сектора на автомобилната индустрия „Еберспехер“ ще изгради в Индустриалния парк в местността Слатина в Русе се отлага.
„За съжаление, бихме искали да ви информираме, че вече планираната церемония по полагане на основите на проекта трябва да бъде отложена с около три месеца. Събитието във вторник, 14 март, няма да се състои. Това е свързано с текущото глобално търсене на продукти на няколко производствени площадки, които се нуждаят от цялото внимание.                  

Дълбоко съжаляваме за това и за неудобствата, които може би ще се появят. Благодарим ви за разбирането и очакваме с нетърпение новия ни проект. Скоро ще свържем с вас за нова дата“, информира вчера със съобщение до медиите директорът по комуникациите на компанията Аня Кауфер.
Водещият немски производител на автомобилни системи и компоненти обяви инвестицията си в завод за сглобяването на електрически нагреватели и електронни компоненти за електрически и хибридни плъг-ин автомобили в Русе, за да задоволи силното търсене на европейския пазар на леки коли. Клиенти на фирмата са гиганти от ранга на „Мерцедес“, Тойота“, „Форд“ и много други. Очакванията бяха производството в него да започне още в края годината, а дългосрочните планове са за създаване на близо 500 работни места. Те обаче ще се реализират с известно закъснение.