След 47 години като старши треньор на университета в Сиракюз легендата на колежанския баскетбол в САЩ Джим Бьохайм напуска поста си.
От университета, който се намира в щата Ню Йорк, съобщиха, че мястото му ще бъде заето от неговия помощник Адриан Отри, който е и бивш възпитаник на учебното заведение.
Във вторник Сиракюз загуби със 74:77 от отбора на Уейк Форест в турнира на конференция Атлантически бряг. Мачът беше решен от тройка на Дайвиън Уилямсън в последната секунда, а развоят му остави феновете на Сиракюз крайно недоволни и ще попречи на университета да участва в турнира Мартенска лудост.
По време на треньорската си кариера 78-годишният Джим Бьохайм изведе Сиракюз до 35 участия в Мартенската лудост, включително пет класирания за Файнъл Фор и титла през 2003 година, когато в състава бе Кармело Антъни.
С 1116 победи в 1556 мача Бьохайм е втори след Майк Кжижевски по брой спечелени мачове във вечната класация на Националната колежанска атлетическа асоциация в Дивизия I, макар и НКАА да не признава 101 от тези победи. Преди да бъде назначен за старши треньор Джим Бьохайм прекарва шест години като помощник-треньор в университета, както и четири години като състезател в баскетболния отбор.
Като част от щаба на Кжижевски в националния отбор на САЩ Бьохайм има три олимпийски и две световни титли.