Световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек каза, че тя е свикнала вече с големите очаквания и унищожителните критики, които се полагат на топ състезателите и, че чувства "добри вълни" пред старта на защитата на титлата си от турнира на Индиън Уелс, предаде "Ройтерс".
Точно преди година на турнира в пустинята в Южна Каролина полякинята започна впечатляващата си серия от 37 поредни победи. Оттогава трикратната победителка в турнири от Големия шлем е състезателката, която всички се опитват да победят.
"Чувствам сякаш има мишена на гърба ми, като нямаш такова чувство миналата година. Така че ситуацията е различна и трябва да свикна с това", каза Швьонтек пред репортерите в Индиън Уелс в сряда. "От друга страна, съм номер 1 вече почти година и имам достатъчно опит, за да се справя", добави тя.
"Загубих финала в Дубай и хората бяха изненадани, не бяха доволни и ме критикуваха", каза 21-годишната полякиня.
"Това ме накара да си мисля, че преди тази огромна серия от победи и преди да спечеля тези турнири, бях много щастлива от резултатите. Но заради тези коментари сега чувствам, че това не е достатъчно. Опитвам се да не чета тези неща, защото съм щастлива от работата, която върша и как играх в Доха и Дубай", добави полякинята.
"Има повече напрежение и очаквания, но се опитвам да се справя с това по най-добрия начин и мисля, че го правя", завърши Ига Швьонтек.