Софиянецът Любослав Любомиров ще свири мача тази събота между „Янтра“ и „Дунав“ в Габрово. Любомиров е седми в съдийската ранглиста при арбитрите, които имат право да ръководят двубои във Втора лига.
А в столицата на хумора ври и кипи в очакване на двубоя. Фенската страница на „Янтра“ публикува призив за „поне 1000 зрители“ на стадион „Христо Ботев“. В предварителна продажба са и билетите, на които личат емблемите на двата клуба.
Есенната среща в Русе завърши 0:0.
В Габрово имат всички основания за приповдигната атмосфера, защото закъсалият им през есента тим прави чудесен пролетен рейд. Отборът победи последователно „Струмска слава“ с 1:0 в Радомир, „Спартак“ /Плевен/ с 1:0 у дома и с 2:0 „Литекс“ /Ловеч/ като гост. 
Тимът възкръсна под ръководството на Живко Желев. Той работи по-рано като треньор във „Верея“ /първо като асистент, а после като старши наставник/ и в ЦСКА 2 /Сф/ като асистент, поработи без кой знае какъв значим успех като кърмчия на „Литекс“. 
С тази отлична серия „Янтра“ се измъкна от опасната зона и вече дели девето-десето място с „Дунав“. И двата тима са с по 20 точки, но головата разлика на русенския отбор е по-добра - 32:28 срещу 16:18.
Парадоксът е, че атаката на „Дунав“ е втора по сила в лигата. Повече реализирани голове - 38, има само ЦСКА 1948 /2/.
 Междувременно Спортно-техническата комисия към БФС пренасрочи мача на дунавци срещу „Ботев 2“ /Пловдив/. Вместо в понеделник, 17 април, двубоят в Града на тепетата ще се играе на 14 април /Велики петък/.