Борса за продажби на свинско месо на едро и дребно ще отвори врати тази пролет на пазарчето „Сан Стефано“. Тя ще се настани в изграденото през миналата година от „Общински пазари“ хале, към което търговците на плодове и зеленчуци не проявиха никакъв интерес. В него ще настани „Голямо Враново Инвест“ АД, което освен месо ще предлага и топла скара. С фирмата е сключен договор за отдаване под наем за срок от три години, обясни управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.
Халето бе изградено с идеята да приюти продаващите на открити тараби по пазарчето производители на плодове и зеленчуци. Оттогава за него са правени множество запитвания, но от търговци на всякакви стоки, не и от фермери, искащи да продават плодове и зеленчуци.
Офертата към тях бе за 100 лева да получат тараба с ток и интернет, пейка за сядане, осветление и видеонаблюдение, помещение с автоматични врати като в мола, което се затваря нощем и не се налага да изнасят стоката. Същата схема „Общински пазари“ прилага успешно на пазара в „Чародейка“, Рибката и на обръщалото на 9-ката. Във „Възраждане“ обаче моделът не проработи. Парадоксално, но цяла зима фермери продаваха плодове и зеленчуци на тарабите около халето, за които цената е същата. За техен късмет тази зима беше мека. Следващата може би ще търсят закрито помещение, където да замръзват със стоката си. Но то вече няма де е свободно.