Регионална среща „Бизнесът и образованието“, посветена на дуалното обучение по австрийски модел за създаване на бъдещи кадри, ще се проведе днес от 10.30 часа в зала „Европа“ на Доходното здание. Сред участниците в нея ще бъдат търговският съветник при австрийско посолство и директор на Advantage Austria Филип Купфер, главен експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“ в просветното министерство Полина Златарска и мениджърът на австрийския проект „Дуално обучение в България“ София Дамянова.
Добри практики от страна на бизнеса ще споделят управителят на русенския клон на немската фирма „Бадер“ Сава Чорбаджиев и Албена Ангелова от базираната в Свободна зона фирма „Фогелбуш“, представител на водещото австрийско предприятие в изграждането на съоръжения за фармацевтичната промишленост „Vogelbusch Biopharma“ GmbH. 
За опитът на образователните институции в тази сфера ще говори Венцислав Василев, директор на русенската професионална гимназия „А.Ц.Буров“, която има успешен опит в дуалното обучение.
В срещата и дискусията ще участва и кметът Пенчо Милков.