Двама артисти от Русенската опера - сопраното Анна Карадимитрова и съпругът й - кларнетистът Преслав Петков, се върнаха триумфално в Кувейт, където години наред работиха с голям успех и оставиха отлични впечатления и много приятели.
Русенските музиканти гастролираха като специални гости на Мандолинен квинтет „София“, който на 6 март вечерта, при пълна зала, изнесе с голям успех концерт в театъра „Абдулхусейн Абдулреда“ в кувейтската столица. Събитието се състоя с подкрепата на Националния съвет за култура, изкуство и литература на Кувейт в сътрудничество с българското посолство в арабската страна и бе посветено на 60-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Кувейт.
Мандолинен квинтет „София“ е проект на китариста на Б.Т.Р. Славчо Николов. В продължение на 30 години  Славчо е творческия двигател на една от най-успешните български рок групи, но паралелно с това той пише филмова и театрална музика. Създаването на квинтет „София“ е резултат от интереса и любовта му към класическата музика и класическите струнни инструменти, които са неизменна част от творческия му път.
Специално за квинтет „София“ Славчо Николов написва нови оригинални творби - „Приказка за Балкана“, „Румба“, „Tears and Smiles“ и др. Репертоарът на квинтета е много разнообразен. В него са включени пиеси от Й.С.Бах, Жак Офенбах, Марио Мачоки, Карл Дженкинс и много др. Голяма част от репертоара на квинтета заемат и българските класици като Добри Христов, Парашкев Хаджиев, Дико Илиев, Петко Стайнов.