Ливърпул победи Манчестър Юнайтед с 3:0 като гост в среща от 30-ия кръг на английската Висша Лига.

"Мърсисайдци" поведоха в 34-ата минута след гол от дузпа на Стивън Джерард. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за игра с ръка на Рафаел Да Силва.

Гостите заслужено поведоха след няколко добри възможности пред Де Хеа през първата част. В Петата минута Стъридж се измъкна от защитата и стреля встрани, а в 20-ата отново той пропусна да открие резултата.

Суарес пък пропусна да вкара в 28-ата минута след намеса на Видич, а Де Хеа успя да отрази удара на Джерард секунда по-късно.

Юнайтед отвърна с две положения в края на полувремето, но Ван Перси и Рууни се разминаха с изравняването.

Минута след началото на втората част реферът Марк Клатънбърг отново показа бялата точка пред вратата на Манчестър Юнайтед за фаул на Джоунс срещу Алън. Джерард вкара за 2:0. Дузпата бе историческа, тъй като в историята на Висшата лига никога досега ня бяха отсъждани две дузпи срещу "червените дяволи" на "Олд Трафорд".

След малко повече от час игра Юнайтед пропусна една от малкото си опасности в мача, след като Мата и Фелайни последователно стреляха към вратата на гостите.

Джерард се размина с хеттрик в 73-ата минута, когато негов далечен удар бе отклонен от играч на Юнайтед и топката излезе в корнер. Минута по-късно Рууни проби отляво и сложи топката на главата на Ван Перси, но холандецът стреля в аут.

Краят за Юнайтед можеше да настъпи в 76-ата минута, когато Даниел Стъридж успя да излъже рефера със симулативно падане, изкара втори жълт картон на Неманя Видич и получи дузпа. Джерард обаче пропусна да оформи хеттрика си с удар в гредата.

Минути преди края Марк Клатънбърг не даде чиста дузпа за фаул срещу Стъридж, а малко по-късно Суарес пропусна да вкара за 3:0. Уругваецът все пак се разписа в 83-ата минута, след като бе изведен от Стъридж, оформяйки класическият резултат в мача.

Ливърпул вече е втори в класирането с 62 точки, две повече от Манчестър Сити, но и с два мача повече. Манчестър Юнайтед пък остана седми на три точки зад Евертън като "карамелите" са с мач по-малко.