Кой е дошлият като преотстъпен в „Дунав“ футболист на „Спартак“ /Варна/ Никола Борисов? С този въпрос потърсихме варненския журналист и заклет спартаковец Недко Петров.
„Никола е централен защитник и има мачове за юношеския национален отбор. Дойде във Варна по времето, когато старши треньор беше Васил Петров. И се представяше на ниво. През тази зима остана извън полезрението на новия наставник Димитър Димитров-Херо, който предприе мащабна чистка, и, ако не се лъжа, освободи 12-14 играчи. Борисов е от школата на ЦСКА /Сф/. Интересен факт е, че в периода си при „армейците“ е играл като двойка централни защитници с Валентин Антов, който сега е футболист на „Монца“. Никола е много силен физически, като единствената лека забележка е, че може би трябва да подобри техниката си. Но е само на 22 години и пред него има време. С тази физика често се включва при изпълнение на корнери. Така записа и един гол във вратата на „Арда“. Стъпва много здраво и не се бои от единоборства. Мисля, че с тези качества ще помогне на „Дунав“, обясни Петров за читателите на „Утро“.
Любопитното е, че Никола Борисов се събра в Дунав“ с друг бивш футболист на „Спартак“ - Мехмед Сабри. Сабри обаче бе освободен, докато правата на Борисов все още се държат от варненския клуб.