Пълна листа с 14 кандидати, сред които шестима бивши депутати, регистрираха вчера в Районната избирателна комисия от името на коалиция „Продължаваме Промяната“-“Демократична България“ двама от участниците в нея - доскорошните народни представители Рена Стефанова и Иван Белчев.
След много противоречиви информации, че водач ще бъде Надежда Йорданова или Атанас Атанасов начело е икономистът и бивш депутат в няколко парламента Мартин Димитров, който е от гражданската квота на ДБ.
„В листата има популярни хора и хора с каузи. Целта ни е да обединим максимално голям кръг хора, които искат България да просперира, да бъде в ЕС, да приеме еврото“, каза Рена Стефанова и определи лидерството на Мартин Димитров като „сериозна причина да имаме по-сериозен успех в Русе“.
„Тази коалиция е много важна, защото демократичната общност има нужда от това обединение. Имаме опит да работим заедно и се получава. В листата има бивши депутати, голяма част от тях сме русенци и заставаме зад русенските каузи“, каза Иван Белчев и също оцени водачеството на Мартин Димитров  като много полезно.