Майка и дете ще получат общо 435 000 лева обезщетение за катастрофа, преобърнала живота им. Това реши русенският Окръжен съд, който уважи в пълен размер предявените искове и осъди ЗД „Бул Инс“ АД да плати на 39-годишната К.С. сумата 25 000 лева и 410 000 лева на 12-годишния й син Б. С., представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди от ПТП.   
На 4 юли 2020 година около 17 часа съпругът на К.С. и баща на детето управлявал „Рено Меган Сценик“ по магистрала „Хемус“. Жената била на предната седалка, а синът им, тогава на 9 години, се возел отзад. В района на „ОМВ“ автомобилът се движел в крайна дясна лента, обозначена със стрелки надясно - вход към бензиностанцията. По същото време от изхода на бензиностанцията със скорост от 10-12 км/ч, излязъл автобус „Сетра“, който се насочил към дясна активна лента за движение на магистралата. В този момент реното, движещо се със скорост от 80-90 км/ч, се блъснало задната дясна част на автобуса. Водачът починал на място, а съпругата и детето били откарани в болница в много тежко състояние. Три месеца момченцето е било в медикаментозна кома, а според вещите лица прогнозата за възстановяване не е оптимистична, тъй като двигателният и координационен дефицит се дължи главно на увредени мозъчни клетки и центрове, които не се възстановяват. С оглед определената му 100 % трайно намалена работоспособност до 1 януари 2026 година и 100% необходимост от чужда помощ, детето ще има необходимост от постоянни грижи за неопределен период.
Майката е напуснала болницата на третия ден, за да погребе съпруга си. От мозъчното сътресение е получила главоболие в продължителен период. Катастрофата, в която е пострадала, увредила както здравето, така и психическото й състояние. Тя получила нарушения на съня, тревожност, промяна с настроението, апетита, концентрацията, ограничаване на социални контакти.
Според застрахователя е било налице съпричиняване както от страна на водача на автобуса, така и от страна на детето, което е било без поставен предпазен колан. Затова според компанията обезщетението за майката не трябвало да надвишава 3000 лева, а за момчето - 200 000 лева. Съдът обаче се произнесъл изцяло в полза на майката и сина. Решението може да се обжалва.