Полетите на германските летища Кьолн/Бон и Дюселдорф бяха възобновени, след като работниците се завърнаха на работните си места, след като вчера излязоха на 24-часова стачка с искания за по-високи възнаграждения, информира ДПА.
На летище Дюселдорф стачните действия са приключили около 3 часа сутринта (04:00 часа бълг. време), е съобщил говорител на синдиката "Ферди" (Verdi), според когото не се очакват допълнителни ограничения за пътниците.
На авиовъзела Кьолн/Бон персоналът поднови работа в 6 часа сутринта (07:00 часа бълг. време), обясни говорител, добавяйки, че може да има закъснения, докато се изчисти натрупаното забавяне.
Вчера почти всички полети бяха отменен на посочените германски летища заради еднодневната стачка, свикана от профсъюзите "Ферди" и "Комба" (Komba). От 136 планирани полета от и до Кьолн/Бон, са осъществени само два – изходящ и входящ - до Виена.
Преди обявените стачки летището очакваше през него във вчерашния ден да преминат около 15 000 пътници.
Недоволството на служителите по летищата е част от по-мащабни браншови действия на фона на преговори между профсъюзните организации и федералните и местни власти, както и трудови преговори на служителите по сигурността по летищата, провеждани на национално ниво.  
Синдикатите настояват за 10,5 на сто увеличение на доходите на служителите, които представляват, което е с поне 500 евро над сегашните им месечни възнаграждения.