Русенската организация на ДПС има ресурс, който при максимално впрягане може да постигне впечатляващи резултати, заяви по повод евроизборите през май лидерът на ДПС Лютви Местан, който в събота включи Русе в предизборната си обиколка из Североизточна България. Той бе придружаван от социалния министър Хасан Адемов и евродепутатката Филиз Хюсменова, а домакин на срещата в хотел „Рига“ бе русенската депутатка Ферихан Ахмедова.
Преди 15 април едва ли ще може да се посочи окончателната листа на ДПС за евроизборите, целта на партията е да надмине постигнатото на изборите от 12 май 2013 година, добави още Местан.
Той коментира и изказване на Бойко Борисов
Внушенията, които чух от Бойко Борисов, че Доган разпределял, а Местан управлявал, са категоричен опит да се повтори номерът на 2009 година за отпушване на мощна анти-ДПС вълна. Жалкият опит на Борисов няма да успее, а тезата за местанизация е невъзможна, заяви Местан. Според него първият човек в ГЕРБ е станал по-внимателен и изненадващо предпазлив заради самотата, която изпитвал от тежката политическа изолация, в която се намирал.