България спечели куп медали на реномирания международен турнир по бокс „Странджата“, а състезателите на БК „Русе“ Севда Асенова и Радослав Росенов бяха големите звезди на ринга. Двамата не само ликуваха като категорични шампиони, но станаха носители и на индивидуалните турнирни купи. Този голям успех със сигурност ще остане като особено впечатляващо събитие в историята на русенския спорт.
„Чакам с нетърпение световното първенство, когато отново ще се боксирам на 48 килограма. Нататък ще мисля кога и дали да се кача в олимпийската категория до 50 кг. Доброто начало на сезона ме изпълва с амбиция да печеля още големи титли“, заяви Севда.
Росенов също вдигна високо купа „Странджата“ за втори пореден път. В зрелищен финал на 60 килограма той победи с 4:1 узбека Адхимджон Мухидинов. Преди тази среща изпълнителният директор на БК „Русе“ Илия Сяров заяви за „Утро“, че е притеснен от аркадата, която Радо получи на полуфинала. Всичко обаче мина почти по ноти, а русенецът показа класата си.
„На практика боксирах само с едната ръка, защото другата ме болеше много. Аркадата се отвори отново, но бях подготвен физически много добре. Радвам се за зрителите, които не спряха да ме подкрепят“, каза най-талантливият и атрактивен към този момент български боксьор.
Севда и Радослав са възпитаници на Съби Събев, който бе определен за треньор номер 1 през 2022 година в анкетата на вестник „Утро“ и Община Русе.