Валентин Атанасов е незаконно уволнен от шефския пост на ДАИ-Русе. Това отсече Административният съд и отмени заповедта за отстраняването на Атанасов с мотива, че длъжността му се съкращава. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.
„Искам по съдебен път да докажа, че съм прав и винаги водещ трябва да е професионализмът, тъй като цял живот съм работил за името си и съм трупал постижения“, коментира за „Утро“ Валентин Атанасов, който към момента отговаря за контрола на транспорта в Русе и е част от общинската администрация. Той допълни, че е бил в управлението на Инспекцията при 4 различни правителства в продължение на 10 години, оценяван е достойно от различни екипи и претендира русенската автомобилна администрация да е на първо място в страната по резултати. На последния конкурс лоша шега му изиграло събеседването, където не успял да събере достатъчно точки. Тогава отличник е бил Николай Гатев, който оглавява ДАИ-Русе от близо месец.
Заповедта за отстраняване на Атанасов от шефския пост е от 6 декември, а до нея се стигнало заради съкръщаване на щата. Според съда обаче новата структура на ДАИ не е основание за освобождаване на Атанасов, защото длъжността му не се променя, ново е само наименованието й. По тази причина Атанасов е уволнен незаконно.