Опиянен като от вино и стоплен като от любов, петъчният следобед  в ПЧСУ „Леонардо да Винчи“ разцъфна в изключително наситената програма кафе театъра „Вино и любов“. 
Идеята, подготовката и реализацията бяха отражение на страхотния професионализъм и замах на преподавателките по български език и литература в училището Капка Иванова и Невена Боцева, и на техните възпитаници от шести до девети клас. 
Пред учениците, Преслав Петков и Веселина Ботева от Държавна опера-Русе представиха кратка програма за кларинет и пиано. Едно танго на Пиацола отключи творческия заряд на леонардовци и те изненадаха всички с любовна лирика на големи наши поети и със свои авторски стихове. Имаше ателие, където учениците рисуваха с какао, имаше истории с неочакван край в ателието по творческо писане, даже рецитал на шекспирови сонети. 
Светът на Дионис бе представен на географската карта, а пиесата „Любовни заблуди“ на Арлина Доу откри в нейните съученици едни бъдещи актьори. И цялата тази вакханалия от изкуство, емоции и талант на фона на замайващия аромат на печащото се брауни...