Българските боксьори си осигуриха девет медала от 74-ото издание на международния турнир за Купа "Странджа". Успешното представяне на родните национали в зала "София" продължи и тази вечер, когато бяха излъчени още трима полуфиналисти.
В категория до 57 килограма Хавиер Ибаниес се справи с шведа Небил Ибрахим. Олимпийският и световен шампион за младежи се поздрави с победа с 4:1 съдийски гласа. Той започна малко по-сковано срещата, но във втория и третия рунд разгърна потенциала си и стигна до успеха. В събота натурализираният кубинец ще се изправи за място на финал срещу Чифчъ Батухан (Турция).
При 75-килограмовитеще имаме двама представители на полуфинал. В горната половина на схемата Уилиам Чолов доминираше изцяло на ринга в мача с Ерик Мендоса (Швеция). 20-годишният талант показа класа и с красива игра взе чиста победа с 5:0. Утре българинът ще играе за финал срещу Хавасбек Асадулаев (Узбекистан).
В долната половина на схемата Рами Киуан също последва примера му. Националът преодоля съпротивата на сърбина Алмир Мемич с 5:0. В събота той ще мери сили срещу Нурканат Раис (Казахстан).
Така утре България ще има общо девет боксьори на полуфиналите. В четвъртък мястото си в тази фаза заслужиха Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг) и Радослав Росенов (60 кг). В следобедната сесия днес медали си осигуриха Севда Асенова (48 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг).
74-ото издание на турнира "Странджа" се предава пряко по b1b.box. Билети могат да се закупят както от входа на зала "София", така и в мрежата на URBO. Цените за събота са 25 лева, а за неделя - 30 лева. Деца и ученици ще влизат безплатно.