Шампионът Марица (Пловдив) постигна 11-а победа от началото на сезона в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ надиграха тима на ДКС Варна с 3:0 (25:19, 25:13, 25:4) гейма като домакин в среща от 12-ия кръг на шампионата. Двубоят се игра в спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. 
С успеха възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов вече имат 34 точки в актива си и продължават да водят убедително в класирането с 8 точки пред втория ЦСКА, който в събота играе срещу Левски. ДКС Варна остава 6-и в подреждането с 6 точки, колкото има и предпоследният Хектор (София).
Марица започна силно срещата и отвори ранен аванс от 7:3, който шампионките увеличиха до 17:10 в средата на гейма и не срещнаха затруднения, за да вземат първата част след 25:19.
Вторият гейм се разви по сходен начин, след като домакините продължиха да бъдат по-ефективни в нападение и натрупаха преднина от 15:9, като до края на частта дадоха само още 4 точки на ДКС Варна за крайното 25:13. 
В третия гейм гостите от Варна нямаха сили да се противопоставят на своя съперник и така „жълто-сините“ се поздравиха с крайния успех след категоричното 25:4 в третата част.
Най-резултатна за победата на пловдивчанки стана Добрина Христоскова с 13 точки, а Боряна Ангелова добави 11.
За ДКС Варна Ивет Гаврилова реализира 9 точки.
В следващия кръг Марица приема Левски, докато ДКС Варна е домакин на Хектор (София).